Nog even

Lola ligt te wachten bij onze woonboot in Amsterdam. Voorzien van nieuwe zonnepanelen, een reddingvlot, windmolen en nog veel meer. 34 en topfit. De lekkage in de voorpunt, op mijn matras, was een eenmalige vergissing die zij zeer betreurt.

Geheel volgens verwachting zijn de laatste dagen hectisch. We doen nog een afscheidsborrel van het werk, verlengen een rijbewijs, verwelkomen nieuwe huurders en sjouwen teveel spullen aan boord. En we kijken met argusogen naar het weerbericht. Al dagen is het zonnig en waait de wind uit het noorden - ideale omstandigheden voor het eerste deel van de route. Maar we hebben nog een paar dagen nodig. Dinsdag vertrek. Denken we.

1/6

Het is onverstandig flauwe grappen te maken over een lekkage in je schip, zoals ik gisteren deed. Vandaag was de ‘eenmalige’ lekkage in de voorpunt namelijk terug. Een miezerig, bruin opgedroogd stroompje lekwater langs de wand, dat zei: “de oceaan over? Jij? Ik zou eerst mijn boot eens in orde maken.” Dus weer langs en tussen het plafond gespeurd naar de oorsprong van het irritantste stroompje water ooit. Niet gevonden natuurlijk. Toen toch maar nog een keer de bevestiging van het dakluik op het dek aangedraaid. Wie weet helpt het. En geen grappen meer over Lola, zeker niet vlak voor vertrek.

Recente berichten
Archief

Klik         als je liever een mail stuurt.