Trossen los


Nog even de was doen, nog even verse groente halen en nog even de mast in om de stagen te controleren. O, en nog even een blogje om te vertellen dat we een dag of acht op zee zullen zijn. De laatste klussen hier op La Gomera nemen wat tijd.

Al een week lang halen we elke ochtend en avond nieuwe weerkaarten binnen, bestuderen ze hoopvol, om vervolgens te concluderen dat er te veel of te weinig wind is tussen de Canarische eilanden en de Kaap Verden, 800 mijl verderop. Maar nu, woensdag 21 november, dient zich een mooie gelegenheid aan. We zijn niet de enigen die dat in de gaten hebben - de halve haven kwettert erover op de steiger. Morgen vaart waarschijnlijk een hele vloot uit.

Het ziet er dus goed uit. Als de weerkaarten gelijk hebben is de hele route naar Sal of Mindelo bezeild met een mooie, constante noordoostelijke wind. Best spannend, vinden we - de langste tocht tot nu, maar we hebben veel zin om weer naar nieuwe plekken te gaan.

Menu van R dik in orde ...

We melden ons weer!

Recente berichten
Archief

Klik         als je liever een mail stuurt.